Magisk jul i Tännäskröket – Tännäskröket

Magisk jul i Tännäskröket

  • Det är här i Tännäs fjällvärld som jultomten helst firar jul. Vi vill ju att tomten ska trivas så vi rustar för en oförglömlig julhelg där alla är välkomna.

SÅ HÄR KAN JULEN HOS OSS SE UT

 

 

Dan före dopparedagen

Vi hälsar alla välkomna till lite stoj och skoj med snögubbstävling om vädret tillåter och lekfullt snöbollskrig. Det julpysslas i tomteverkstaden. På julmarknaden kan man provsmaka och handla både smått och gott. I Árran bjuds det också på rykande glögg och starka korvar. Testa gärna vår egen hemlagade senap. Barnen får vara med och grilla marsmallows och dricka julmust.

 

 

 

 

Julafton

Vi dukar upp till jullunch med en buffé av godsaker från trakten serverade på tunnbröd. Spännande smaker och garanterat gott! Doften av maten och ljudet från den julklingande musiken sprids över hela bygden och julmarknaden är i full gång. Självklart blir det dans runt granen och till tomten kommer på sin släde fylld med julklappar.

 

 

 

 

Juldagen

I dag tar vi det lite lugnare efter alla aktiviteter som har varit. Det blir Filmvisning för alla barn. Det berättas om att det var ett troll som skapade fjällen härom kring när han kastade stora stenbumlingar. Det kan du läsa mer om under Historien i huvudmenyn. Kanske bor trollet kvar i skogarna runt Tännäs? Alla barn är välkomna till ett spännande Trolläventyr i skogen. Ett tips är också att passa på att träna inför de kommande skidtävlingarna.

 

 

 

 

Annandagen

Äntligen är det dags för den årliga Julslalomtävlingen. Man behöver inte vara Pillan eller Stenis för att tävla här. Alla kan vara med. Stor som liten. Vi har laddat upp med jättefina priser som än så länge är hemliga. Håll utkik för mer information om tider och plats.

 

 

 

Alla kan åka skidor på längden. Varför inte ställa upp i den traditionella Jullängdtävlingen? Tävlingen är indelad i olika sträckor så att man kan välja en spårlängd som passar. Det kommer att delas ut jättefina priser på prisutdelningen efteråt. Håll utkik för mer information om tider och plats.

 

 

 

Rulla till toppen