Start – Tännäskröket

Start

Din egna fjällanläggning mitt i Funäsfjällen

I Funäsfjällen cirka 20 minuter från Funäsdalen ligger Tännäskröket mellan två fjäll med totalt 17 nedfarter och fem liftar.

Tännäskrökets längdskidåkningsspår är en del av Nordic Ski Center som är ett av världens största spårsystem. Vi har över 300 km preparerade längdspår och 450 km skoterspår som binder samman hela Funäsfjällsområdet.
Tännäskröket erbjuder variationsrik skidåkning för hela familjen från barnvänliga backar och till mer avancerad åkning. I Tännäskröken är nedfarterna vindskyddade, de allra flesta i söderläge och den längsta nedfarten är 1900 meter. Här kan du bo i lägenheter eller vackra fjällhus med härlig utsikt över backen och den norska fjällkedjan.
Vi har valt att lägga fokus på lokalproducerad mat i vår restaurang Árran som är en samlingsplats för alla och ett bra ställe att koppla av på.

Det allra bästa sättet att komma igång med skidåkningen är att gå i skidskola. Men om man bara lär sig grunderna men så går det alldeles utmärkt att träna vidare på egen hand i någon av alla de backar som finns i området. I Skidskola erbjuder vi både gruppskidskola för barn och privatlektioner för alla som vill lära sig åka skidor under sin fjällsemester i Funäsdalen!

Maltes skidskola är öppen för alla barn från 4 år upp till 12 år. För ungdomar över 12 år finns det även privatlektioner. Malte myskoxe och våra skidlärare hjälper dig bli en duktig skidåkare och så  får alla som deltar i skidskolan ett fint diplom av Malte. Det ni!

Här kan ni se alla aktiviteter som vi erbjuder

Följ oss gärna på facebook så ni kan ta del av våra senaste erbjudanden och hålla er uppdaterade.

Välkommen till Tännäskröket, en del av Funäsfjällen!

Rulla till toppen