Tännäskröket – Tännäskröket

Tännäskröket

Ca 20 minuter från Funäsdalen by ligger Tännäskröket mellan två fjäll med totalt 17 nedfarter och fem liftar. Stämningen på Tännäskröket präglas av fäbodkulturen från förr.

Tännäskrökets längdskidåkningsspår är en del av Nordic Ski Center som är ett av världens största spårsystem med över 300 km preparerade längdspår och 450 km skoterspår som binder samman hela Funäsfjällsområdet.
Tännäskröket erbjuder variationsrik skidåkning för hela familjen från barnvänliga backar till mer avancerad åkning. I Tännäskröken är nedfarterna vindskyddade, de allra flesta i söderläge. Den längsta nedfarten är 1900 meter.
Här kan du bo i lägenheter eller vackra fjällhus med härlig utsikt över backen och den norska fjällkedjan.
Vill du smaka på vildmarken serveras lokalproducerad mat inspirerad av samiska mattraditioner i restaurang Árran, som av White Guide blivit utnämnd till en av fjällvärldens bästa.
Välkommen till Tännäskröket, en del av Funäsfjällen!

”Tännäs är en lite sömnig men oemotståndligt charmig och lite mystisk bygd i Härjedalen. Tännäskrökets fjällanläggning ligger oerhört vackert inbäddat av skog och fjäll. Riktigt bra och trevlig med perfekta backar för barnfamiljer.” Pelle, Nacka

Rulla till toppen