”ETT STILLA PADDELTAG OCH SEDAN BARA GLIDA FRAM I EN BEDÖVANDE VACKER NATURUPPLEVELSE.”

Läs mer

Kanot – genom orörd vildmark

Paddling runt Tännäs

Närheten till fina paddelvatten och den storslagna och orörda naturen gör kanoten till det perfekta färdmedlet när du vill komma naturen lite närmare.

Upplev naturen i sakta mak med en kanotfärd längs vackra Ljusnan eller paddla runt bland småsjöarna vid Käringsjön som vidare leder ut till Rogen. Alternativen i naturområdet Rogen är många men du måste bära kanoten på en del sträckor. Den långsmala sjön Langtjønna mellan Feragen och Femunden erbjuder möjlighet att övernatta i flottarnas gamla buer och se de gamla timmerrännorna.

KANOTSAFARI

I samarbete med Strapatser kan vi erbjuda kanotsafari längs Ljusnan. Kanotturen är ca 8 km lång och tar ungefär 5 timmar.

Kanoterna läggs i vid Flon och turen avslutas vid Bruksgården/Funäsdalen. Vi stannar till och äter lunch vid en av de vackra sandstränderna. På menyn finns traktens specialiteter som till exempel ren, älg eller ädelfisk.

Vi paddlar genom bäver- och öringland och har du fiskekort kan du passa på att fiska. Har vi tur och är riktigt tysta när vi passerar bäverhyddorna är det stor chans att få se någon av invånarna.

Boka kanotsafari här>

hyra kanot

STRAPATSER hjälper er med transport, kanoter och tipsar om allt som är värt att veta. Ni kan sitta 2 vuxna och 1 barn i en kanot.

Hyr kanot från Strapatser här>

 

KÄRINGSJÖN, mitt i Rogens naturreservat, erbjuder kanotuthyrning alla dagar under sommaren (från 15 juni) kl 10.00-18.00. Vägavgift 40 kr och parkeringsavgift 20 kr. Betalning med swish eller kontant. Pris: Dagstur med kanot 300 kr, roddbåt 150 kr. Tel 0684-280 22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra andra aktiviteter

Vy över Tännäskröket

Vår egen tjärn. Ta ett bad eller hyr en S.U.P.

hemkroket20

En natt på K2

baversafari_top

Bäversafari

GOLF

Golf i storslagen fjällmiljö

Cykling i flowtrail på Tännäskröket

Cykling

fjällfiske_4

fiske – Sveriges största fiskeområde

Fjällvandring i Tännäskröket

Fjällvandring

Bläddra till toppen