Alpinskidåkning – Tännäskröket

Off-pist, manchester
eller Solskensåk?

Njut av lekfull skidåkning i alla väderstreck, på två berg, omgiven av vida vyer och gott om plats.

Läs mer

Alpin skidåkning

Ett mecka för ski-bums. Ett paradis för barnfamiljer. Beroendeframkallande för carving-nötaren. Och en favorit för livsnjutaren. Det sägs att kärt barn har många namn och det stämmer att det finns många sätt att beskriva skidåkningen här på Tännäskröket.

Här hittar ni variationsrik och lekfull skidåkning i alla väderstreck med 17 nedfarter som passar både den avancerade åkaren och nybörjaren. 

Skidåkningen är fördelat över våra två berg Hemkröket och Mellankröket, eller K1 och K2 som de kallas i folkmun. När det dumpar så har vi Funäsfjällens bästa off-piståkning (enligt bl.a. Freeride), vi har nedfarter i soligt söderläge, här hittar ni den vackraste utsikten med 360 graders vy över Funäsfjällen, mot norska fjällkedjan och Lossen, och när vinden pinar i Funäsfjällen så är det här man kan ta skydd och njuta av en heldag i backen. Det är också här ni hittar den mysigaste kvällsskidåkningen.  

Skidåkning i vildmarken

Tack vare att en jätte en gång i tiden slungade två stora berg mot kyrkan i Tännäs, och missade, så kan man idag åka skidor mitt i vildmarken. Här får ni ett möte med naturen på skidor, bland renar, uråldriga tallar, naturliga drops och hopp, med ett och annat troll som gömmer sig i skogen. 

Hos oss kan ni ta ut carvingsvängarna utan att bli störd och hitta manchester och orörd snö hela dagen. Här vågar ni släppa 10-åringen att åka fritt i systemet och samtidigt passa på att få era egna åk i backen. 

För oss är det det som kännetecknar en semester och njutbar skidåkning!

Funäsfjällen, Sveriges bästa skidort

Tännäskröket är en del av Destination Funäsfjällen och med Fjällpasset så kan ni åka skidor i Skandinaviens största skidområde med 6 skidanläggningar på ett och samma liftkort. Utforska även våra grannanläggningar Funäsdalsberget, Tänndalen, Ramundberget, Tänndalsvallen och Kappruet. För tredje gången så är Funäsfjällen utnämnt till Sveriges bästa skidanläggning. Tillsammans skapar vi en större skidupplevelse! 

Sveriges bästa skidort logo

Öppettider i liften 2024

Liftarna är öppna alla dagar 09.30-16.00. Sista dagen för alpin skidåkning för säsongen är Söndagen 7 april.

Öppna liftar

Se snörapporten. HÄR

Nyhet!

NORRSIA – Hemkrökets Norrsida är nu ett friåkningsområde med Topptursleder. 

Sittliften har gått i pension. 

Fakta

Liftar: 4 (fyra släpliftar)

Nedfarter: 17 (Svart: 2. Röd: 7. Blå: 6. Grön: 2)

Längsta nedfart: 2000 m

Topptursleder: 2

Friåkningsområde: 1

Barnområde: 1

Park: 1

2 skogsslingor för barn

Urglesad skog med naturliga och konstruerade hopp och drops. 

Vilt, vackert och välkomnande!

Tännäspass eller Fjällpass?

Vi erbjuder två sorters liftkort.

Tännäspass för er som vill åka endast hos oss på Tännäskröket. Passet finns i allt från dagskort till säsongskort och även kvällsskidåkning ingår. Dessutom får ni pengar över till annat roligt! 

Fjällpass för er som vill utforska hela Funäsfjällens alpina skidområde. Det här är Skandinaviens största skidområde, med sex alpina anläggningar på ett skipass. Förutom Tännäskröket så ingår även Funäsdalsberget, Tänndalen, Ramundberget, Kappruet och Tänndalsvallen.

Hos oss gäller även Scandinavian Skipass. 

BOKA TIDIGT RABATT

Om ni bokar ert liftkort mer än 30 dagar före ankomst så får ni 15 % rabatt på liftkortet. Gäller för 6-14 dagars Skipass. 

BÄSTA PRIS ONLINE

Alla skipass är billigare online. Spara tid och pengar genom att boka era skipass på hemsidan. 

Kvällsskidåkning

Missa inte vår mysiga kvällsskidåkning. Då tänder backbelysningen i slalombacken och barnbacken.

Torsdagar Kl 18.00 – 20.00 (fram t o m v 10) 

Norrsia

Det var här på Norrisa – den norra sidan på Tännäskröket – som allt började år 1966. På den tiden fanns det inga pistmaskiner så byborna här i Tännäs samlades och trampade backen för att få till ett bra underlag.

Sedan dess så har skogsåkningen och de naturliga hoppen på den norra sidan lockat skibums och offpiståkare från hela Sverige. Nu utökar vi skidupplevelsen på Tännäskröket med 2 nya topptursleder och låter området ingå i ett friåkningsområde. Det här för att stärka skidupplevelsen och för att skidåkare i alla nivåer ska få uppleva hur det är att åka skidor/snowboard i fluffig natursnö i en otämjd vildmark. Under högsäsong kommer vi även erbjuda skotertolkning från Norrsia. 

 

TOPPSTUGA & VÄRMESTUGA

På toppen av Hemkröket (K1) ligger vår fina toppstuga. Härifrån får ni milsvid utsikt över Funäsfjällen. Toppstugan är öppen som värmestuga och här finns det en öppenspis  där man kan göra upp en eld.

Vid Hemliften på södra sidan finns vår andra värmestuga. Utanför värmestugan finns en eldstad där vi tänder brasan varje dag. En mysig plats att samlas, umgås mellan åken eller ha som bas medan barnen åker fritt i backen.

Det finns flera eldplatser hos oss där man kan tända en brasa och umgås. De är utmärkta på hemsidan. 

Skidåkning på Tännäskröket

Våra andra aktiviteter

Malte

Malteklubben – vinter

Längdskidåkning

Längdskidåkning

Malte Myskoxe

Skidskola – för små & stora

falkboet

Falkboet – i myskoxarnas rike

winter-scooter

Skoter – 610 km leder

Myskoxe i Tännäs

Myskoxar – Träffa ett urtidsdjur

Längdskidåkning med pannlampa

Längdskidåkning med pannlampa

06072011-IMG_5078 kopia

ROGENS NATURRESERVAT

winter-fishing

Vinterfiske – isborr & pimpelspö

Rulla till toppen