Off-pist, manchester
eller Solkensåk?

Njut av lekfull skidåkning i alla väderstreck, på två berg, omgiven av vida vyer och gott om plats.

Läs mer

Alpin skidåkning

Ett mecka för ski-bums. Ett paradis för barnfamiljer. Beroendeframkallande för carving-nötaren. Och en favorit för livsnjutaren. Det sägs att kärt barn har många namn och det stämmer att det finns många sätt att beskriva skidåkningen här på Tännäskröket.

Här hittar ni variationsrik och lekfull skidåkning i alla väderstreck med 17 nedfarter som passar både den avancerade åkaren och nybörjaren. 

Skidåkningen är fördelat över våra två berg Hemkröket och Mellankröket, eller K1 och K2 som de kallas i folkmun. När det dumpar så har vi Funäsfjällens bästa off-piståkning (enligt bl.a. Freeride), vi har nedfarter i soligt söderläge, här hittar ni den vackraste utsikten med 360 graders vy över Funäsfjällen, mot norska fjällkedjan och Lossen, och när vinden pinar i Funäsfjällen så är det här man kan ta skydd och njuta av en heldag i backen. Det är också här ni hittar den mysigaste kvällsskidåkningen. 

Vi kan fortfarande skryta med att vi inte har några liftköer. Det finns utrymme för att ta ut carvingsvängarna utan att bli störd och hitta manchester och orörd snö hela dagen. Här vågar ni släppa 10-åringen att åka fritt i systemet och samtidigt passa på att få era egna åk i backen. 

För oss är det det som kännetecknar en semester och njutbar skidåkning!

Tännäskröket är en del av Destination Funäsfjällen och med Fjällpasset så kan ni även åka skidor hos våra grannanläggningar Funäsdalsberget, Tänndalen, Ramundberget, Tänndalsvallen och Kappruet.

Öppettider i liften 2022/2023

Liftarna öppnar torsdag den 22 december 2022 och sista dagen för alpin skidåkning är söndagen den 16 april. 

Vecka 51 (från torsdag) – v 6

Kl. 9.30 – 15.00

Vecka 7-15

Alla dagar kl. 9.30-16.00

Kvällsåkning

Varje torsdag vecka 51 – vecka 10.
Kl 18.00 – 20.00

Extra kvällsåkning

Måndag v.51 – 52 kl 18.00 – 20.00

Öppna backar

Se öppna backar för dagen på funasfjallen.se.

Fakta

Liftar: 5 (fyra släpliftar & en tvåstolslift)

Nedfarter: 17 (Svart: 2. Röd: 7. Blå: 6. Grön: 2)

Längsta nedfart: 2000 m

Urglesad skog med konstruerade hopp och drops

3 skogsslingor för barn

Pistkarta

Klicka på bilden för att förstora

Malte Myskoxe

Nyhet!

Malte Myskoxe har gjort 3 nya skidslingor i skogen. De här har han tagit fram särskilt för att kunna röra sig fritt i skogen utan att trollen får fatt i honom. 

Kröketpass eller Fjällpass?

Vi erbjuder två sorters liftkort. Kröketpass för er som vill åka endast hos oss på Tännäskröket eller Fjällpass för er som vill utforska hela Funäsfjällens alpina skidområde. 

Kröketpass kan endast köpas på plats hos oss på anläggningen. 

Klicka för att förstora: 

Kvällsskidåkning

Missa inte vår mysiga kvällsskidåkning. Då tänder vi brasan och slår på backbelysningen i slalombacken och barnbacken.

Tordagar v 51 – v 10, samt måndag v 51 & v 52. Kl 18.00 – 20.00

TÄNNÄSLIFTEN

På Tännäskrökets norra sida finns vår legendariska och kultförklarade stolslift. Det var här på den norra sidan av Hemkröket, eller K1 som berget också kallas, som allt började år 1966. På den tiden fanns inga pistmaskiner så byborna samlades och trampade backen för att få bra underlag.

Många delar av liten har sedan dess bytts ut, men kvar finns det lugna tempot, så passa på att njuta av ett gott samtal och fantastisk utsikt över Funäsfjällen. 

TOPPSTUGA & VÄRMESTUGA

På toppen av K1 ligger vår fina toppstuga. Härifrån får ni milsvid utsikt över Funäsfjällen. Under säsongen 2022/2023 kommer toppstugan vara öppen som värmestuga varje dag. Här finns det även en öppenspis  där man kan göra upp en eld.

Vid Hemliften på södra sidan finns vår andra värmestuga. Utanför värmestugan finns en eldstad där vi tänder brasan varje dag. En mysig plats att samlas, umgås mellan åken eller ha som bas medan barnen åker fritt i backen.

Våra andra aktiviteter

falkboet

Falkboet – våffelstuga

Längdskidåkning

Längdskidåkning

Malte Myskoxe

Skidskola – för små & stora

Längdskidåkning med pannlampa

Längdskidåkning med pannlampa

winter-scooter

Skoter – 610 km leder

winter-fishing

Vinterfiske – isborr & pimpelspö

Bläddra till toppen